Verwijzingen

Verwijzingen

Vanaf 1 januari 2006 is geen verwijzing van de huisarts meer nodig om een fysiotherapeut of manueeltherapeut te bezoeken. U kunt dus direct een afspraak maken voor een consult. Samen met u bespreken we welke klachten u heeft en welke behandeling het beste aansluit bij uw klacht. Indien nodig werken wij daarbij samen met uw huisarts of specialist.

Ook dit jaar heeft u géén verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, kunt u altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft in principe niet meer.

Heeft u een aandoening die onder de lijst chronische aandoeningen fysiotherapie valt. Dan is een verwijzing van de specialist of huisarts wel nodig. Bijvoorbeeld bij een revalidatie proces na operatie of bij heup of knie artrose.

Dat heeft voordelen. Zo komt u 'direct' bij de specialist in beweging terecht. Zodat u 'direct' kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Bent u niet verzekerd voor Fysiotherapie?

Dan is het fijn om helderheid in de kosten van onze handeling te hebben.