Verwijzing

Fysiotherapie Hoogkarspel / Westwoud

Verwijzing

Vanaf 1 januari 2006 is geen verwijzing van de huisarts meer nodig om een fysiotherapeut of manueeltherapeut te bezoeken. U kunt dus direct een afspraak maken voor een consult. Samen met u bespreken we welke klachten u heeft en welke behandeling het beste aansluit bij uw klacht. Indien nodig werken wij daarbij samen met uw huisarts of specialist.

Ook dit jaar heeft u géén verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, kunt u altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen. Zo komt u 'direct' bij de specialist in beweging terecht. Zodat u 'direct' kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.